Bezorgsupermarkt Picnic is vanaf 31 augustus actief in Meppel. 'Uitbreiden in Drenthe is een wens van ons'

Bezorgsupermarkt Picnic komt naar Meppel. Foto: Aangeleverde foto

Online supermarkt Picnic is vanaf 31 augustus actief in Meppel. De elektrische bezorgwagens rijden door de regio en kunnen zo 34.000 huishoudens van boodschappenbezorging voorzien. Na Assen is Meppel de tweede Drentse regio waar het bedrijf de boodschappen gratis thuisbezorgt.

Picnic bezorgt niet alleen in Meppel, maar ook in Staphorst, Steenwijk, Havelte, Nijeveen, Ruinerwold, de Wijk, Darp, Zuidveen, Onna, Havelterberg, Rogat en De Schiphorst. Huishoudens kunnen zich aanmelden voor de bezorgdienst via de app van Picnic. Er staan intussen al 1500 inwoners uit de regio op de wachtlijst.

In Meppel gaat Picnic van start met negen elektrische bezorgwagens en vijftien bezorgers. Deze capaciteit wordt geleidelijk verder opgevoerd. De boodschappen worden vanuit de hub aan Blankenstein geleverd.

Volgens Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, is de uitbreiding naar Meppel een logische keuze. „In maart van dit jaar hebben we in Assen onze eerste hub in Drenthe geopend. Sindsdien kregen we steeds vaker de vraag wanneer Picnic ook in andere delen van de provincie beschikbaar zou zijn. Uitbreiden in Drenthe was een wens van ons.” Als het aan Muller ligt, blijft het niet bij deze twee locaties in Drenthe.

Milieuvriendelijke boodschappen

Picnic voorziet landelijk bijna een miljoen huishoudens van boodschappen. De websupermarkt is bijna zeven jaar geleden van start gegaan in Amersfoort en breidt zich sindsdien uit naar andere plaatsen in Nederland. In totaal bereikt de bezorgsupermarkt bijna 300.000 huishoudens in Noord-Nederland.

De compacte elektrische wagens waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk en stil. Ook wil Picnic een einde aan voedselverspilling maken, door alleen de levensmiddelen in te kopen die door klanten zijn besteld.

Nieuws

menu