Bibliotheek Meppel bestaat 100 jaar en viert dit met een jubileummaand vol activiteiten

De bibliotheek in Meppel. Foto: Daan Prest

Op 30 november bestaat de bibliotheek Meppel precies honderd jaar. Dit wordt de hele maand november extra gevierd met activiteiten voor jong en oud.

En wie jarig is trakteert: alle activiteiten zijn gratis voor zowel leden als niet-leden. Daarnaast kan men tot eind van deze maand ideeën voor het verbeteren van de bibliotheek inleveren in onze ideeën-bus, is de foto-expositie ‘100 jaar bibliotheek Meppel’ nog te bewonderen en wordt het spannend wie de laatste gouden boekenleggers vindt.

Op maandag 21 november is er lasergamen in de bibliotheek voor basisschoolkinderen uit groep 5, 6 7. Israel van Dorsten geeft 23 november een lezing over zijn nieuwe boek Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold. D e voorstelling ‘De Dubbelgangers’ van Theater van de Droom is te zien op zaterdag 26 november. De feestmaand wordt afgesloten met een reünie voor (oud-)medewerkers en vrijwilligers van bibliotheek Meppel op woensdag 30 november.

Theater van de Droom

Op zaterdag 26 november verzorgt het Theater van de Droom drie voorstellingen, om 11.00 uur, 12.00 uur en 12.45 uur, voor de jarige bibliotheek Meppel. Hun magische voorstelling ‘de Dubbelgangers’ is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk, óók wanneer men geen lid is van de bibliotheek. Entree via ingang MFC de Plataan, aanmelden kan via www.bibliotheekmeppel.nl.

Reünie

Op woensdag 30 november zijn alle (oud-) (vrijwillig) medewerkers van bieb Meppel om 20.00 uur welkom op de reünie. Aanmelden kan middels een mailtje naar info@bibliotheekmeppel.nl.

Nieuws

menu