Bibliotheek in Meppel ademt de kracht van samenwerking | Meppelerdiep

In de serie Meppelerdiep speelt nostalgie een prominente rol. Actuele gebeurtenissen worden geplaatst tegen het decor van het verleden. Met foto’s van toen en nu. Vandaag: de viering van het 100-jarig bestaan van de Bibliotheek Meppel.

De bibliotheek aan de Grote Markt, in 1978. De Grote Markt wordt altijd de Wheem genoemd. De bibliotheek werd vroeger ook wel aangeduid met de Openbare Leeszaal. Links staat de uitbreiding van de bibliotheek. Dit deel is gebouwd onder architectuur van Gerrit Rietveld.

De bibliotheek aan de Grote Markt, in 1978. De Grote Markt wordt altijd de Wheem genoemd. De bibliotheek werd vroeger ook wel aangeduid met de Openbare Leeszaal. Links staat de uitbreiding van de bibliotheek. Dit deel is gebouwd onder architectuur van Gerrit Rietveld. Foto: Stichting Oud Meppel

De Meppeler schrijver Reinier van Delden luisterde het begin van deze viering op met het voorlezen van een aantal korte verhalen. Met zijn licht-Haags accent boeide hij de enkele tientallen toehoorders, meest vrouwelijke vrijwilligers van de bibliotheek. Op zaterdag 23 april wordt in de Bibliotheek Meppel een expositie geopend met afgedrukte korte verhalen van Reinier van Delden, met ernaast illustraties, linosneden van zijn kameraad: kunstenaar, muzikant en tatoeëerder Joren Hans.

Nieuws

menu