Bijker Mechanisatie uit Nijeveen is het meest actieve leerbedrijf van Noord-Nederland. 'Een nek-aan-nekrace'

Bijker Mechanisatie uit Nijeveen is het meest actieve leerbedrijf van Noord-Nederland. Foto: OOM Awards

Eigenaar Ard Mennink van Bijker Mechanisatie is zo betrokken bij de ontwikkeling van zijn medewerkers dat het bedrijf is uitgeroepen tot ‘Meest actieve leerbedrijf van Noord-Nederland’. Gisteren won het landbouwmechanisatiebedrijf de OOM Award.

‘Het is een nek-aan-nekrace geworden’, aldus een woordvoerder van de jury. ‘Bij alle drie de bedrijven is er heel veel aandacht voor het opleiden en ontwikkelen van mensen. Helaas kunnen we geen drie winnaars aanwijzen. We kiezen uiteindelijk voor Bijker Mechanisatie, vanwege de persoonlijke bemoeienis die Ard Mennik heeft met de ontwikkeling van zijn medewerkers, de toegevoegde waarde die het bedrijf biedt voor de sector en de actieve rol die Ard Mennik speelt binnen het beroepsonderwijs, onder meer als examinator.’

‘Opleiden loont’

Praktijkopleider en mede-eigenaar Ard Mennik vertelt: ‘Je moet bijblijven in ons vak, de kennis op peil houden. De ontwikkelingen gaan zo snel. Ik ga zelf ook nog regelmatig op training. Het is voor ons dus de gewoonste zaak van de wereld. Opleiden levert altijd wat op.’

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor.

Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Nieuws

menu