Bijna 400 huishoudens doen mee aan Tafel in de Tuin

Er stonden 147 tafels in de tuinen. Leo de Harder

Meppel - Een maand geleden stonden er nog 147 kramen verspreid door Meppel, komende zaterdag doen er maar liefst 392 huishoudens mee aan het evenement Tafel in de Tuin.

De initiatiefnemers, Birgit de Jong en Eva van Limburg, organiseren het voor de derde keer. Dat Tafel in de Tuin steeds populairder wordt, blijkt wel uit het aantal deelnemers. Vorig jaar stond de teller op 28 huishoudens, bij de tweede editie – in augustus – deden er 147 mensen mee en nu is het aantal zelfs meer dan verdubbeld. „We krijgen nog steeds aanmeldingen binnen – ook uit de regio – maar vol is vol”, laat Birgit weten.

Kaart met deelnemers

Inmiddels heeft het tweetal een heuse kaart gemaakt met een overzicht van alle deelnemers. „Er doen heel veel verschillende mensen mee: van oma’s die jam verkopen, tot jonge meiden met zelfgemaakte armbandjes. Ook mensen die normaal gesproken niet op een rommelmarkt kunnen staan, omdat ze geen auto hebben of slecht ter been zijn, kunnen wel meedoen aan Tafel in de Tuin.”

Op 19 september zetten mensen een tafel of kraam in eigen tuin tussen 10.00 en 16.00 uur. Belangstellenden kunnen kiezen waar ze naartoe willen, gebaseerd op bijvoorbeeld locatie, maar ook op het aanbod in de kramen.

Wat waar te koop is, is te vinden op: www.madebybe.nl .

Nieuws

menu