Boom laboratorium in Meppel reikt 'Dirty Job Award' uit aan werknemers die tijdens lunchpauze zwerfafval verzamelen

Medewerkers van Boom laboratorium in Meppel rapen zwerfafval tijdens de lunchpauze.

Medewerkers van Boom laboratorium in Meppel rapen zwerfafval tijdens de lunchpauze. Foto: Aangeleverde foto

Boom laboratorium is na de opruimactie ‘Meppel in één dag schoon’ doorgegaan met het rapen van zwerfafval. Werknemers nemen tijdens de middagwandeling grijpstokken en afvalzakken mee om zwerfafval te verzamelen. Om een blijk van waardering te tonen heeft het bedrijf aan de Rabroekenweg sinds kort de ‘Dirty Job Award’ ingesteld.

Het personeel maakt wandelingen op industrieterrein Noord. „Het is niet alleen een industrieterrein waar bedrijven staan, er leven ook veel dieren en insecten”, legt Floris Boom uit. „Je hebt er de grote vijver waar recentelijk nog een vogelwand is geplaatst. Ook op ons eigen terrein besteden we aandacht aan de natuur.” Dit doet het bedrijf door fruitbomen te planten en minimaal te maaien, waardoor er verschillende bloemsoorten bloeien. Ook zijn er insectenhotels en nestkasten geplaatst. „Dit zijn ook allemaal zaken die we met ons personeel doen en daardoor krijgt de natuur veel meer aandacht.”

De ‘Dirty Job Award’ draagt hieraan bij. Floris Boom ziet het als een stimulans voor werknemers om tijdens de lunchwandeling zwerfafval te verzamelen. Wie de award in ontvangst mag nemen, is nog niet duidelijk. „Het kan ook best zo zijn dat een groepje de prijs krijgt. We meten namelijk niet wat iemand meeneemt en het personeel gaat vaak met een aantal collega’s samen het afval verzamelen.”