Bouw van 75 sociale huurappartementen op mulo-locatie Meppel gaat komend najaar van start

De locatie van de voormalige Mulo-locatie zorgde voor de eerste breuk in de coalitie van de gemeente Meppel.

De locatie van de voormalige Mulo-locatie zorgde voor de eerste breuk in de coalitie van de gemeente Meppel. Foto: Daan Prest

De bouw van 75 sociale huurappartementen op de voormalige mulo-locatie in Meppel start dit najaar en duurt naar verwachting anderhalf jaar.

In het centrum gaan aannemer Nijhuis Noord en woningcorporatie Actium 75 sociale huurappartementen bouwen. De woningen worden goed geïsoleerd, krijgen zonnepanelen en zijn gasloos. Hiermee hebben de bewoners lage energielasten. De woningen zijn levensloopbestendig en hebben twee slaapkamers.

Actium en de gemeente Meppel werken samen vanuit zogeheten prestatieafspraken. Een van die afspraken is dat minimaal 70 procent van de woningen van Actium in de gemeente Meppel een huurprijs heeft die betaalbaar is voor mensen met lagere inkomens. De te bouwen appartementen voldoen daaraan. Ook sluit het aan bij de wens van Meppel om woningen te bouwen zonder trappen, gezien het groeiend aantal ouderen.

Actium verhuurt haar woningen via Thuiskompas en verwacht de appartementen in Meppel in het eerste kwartaal van 2024 op de site te plaatsen. Een inschrijving bij Thuiskompas is gratis en daarmee kunnen woningzoekenden reageren op de beschikbare woningen van alle Drentse woningcorporaties.