Brandweer bevrijdt voor de zoveelste keer personen uit 'horrorlift' bij het station in Meppel. 5 tieners zitten halfuur vast

Brandweer bevrijdt voor de zoveelste keer personen uit 'horrorlift' bij het station in Meppel.

Brandweer bevrijdt voor de zoveelste keer personen uit 'horrorlift' bij het station in Meppel. Foto: Persbureau Meter

De brandweer heeft voor de zoveelste keer personen bevrijd uit de zogenoemde ‘horrorlift’ bij het station in Meppel. Volgens een woordvoerder is op camerabeelden te zien dat de tieners stonden te springen in de lift.

Vijf tieners, vier jongens en een meisje, zaten een halfuur vast in de lift. De brandweer heeft de jeugd bevrijd en heeft de lift buiten werking gesteld. De lift is met lint afgesloten en een monteur moet ter plaatse komen om de lift te maken.

De lift op het station in Meppel loopt vaak vast. Ook op 29 december moest de brandweer uitrukken voor een liftopsluiting bij het station, maar die persoon kon na een paar minuten weer bevrijd worden.

Reactie ProRail

Omdat de lift op station Meppel vaker vastzit, heeft ProRail camera’s geplaatst. Dat vertelt woordvoerder Jeroen Wienen. De camerabeelden van de bewuste middag laten volgens Wienen zien dat de tieners stonden te springen in de lift. Dit kan ervoor hebben gezorgd dat de lift buiten werking kwam te staan en de woordvoerder laat weten dat de stationsmanager voornemens is aangifte van vandalisme te doen.