Brandweer zoekt met duikers en sonarboot naar persoon in water van De Reest in Meppel

De brandweer zocht zaterdagochtend naar een persoon te water in Meppel.

De brandweer zocht zaterdagochtend naar een persoon te water in Meppel. Foto: Persbureau Meter

Zaterdagmorgen rond zeven uur moest de brandweer uitrukken voor een persoon te water aan de Weerdstraat in Meppel. Iemand die een fiets bij de brug van de Weerdstraat zag staan, alarmeerde de hulpdiensten. Er werd na een lange zoekactie niemand gevonden.

Met duikers van de brandweer van Zwolle en de brandweerboot van Emmen werd zaterdagochtend gezocht naar een persoon te water in De Reest bij molen De Weert in Meppel. Een voorbijganger zag een fiets bij de brug aan het einde van de Weerdstraat staan die niet op slot stond en alarmeerde de brandweer.

De brandweer van Meppel was snel ter plaatse en ging direct op zoek naar een persoon. Ondertussen kwamen de duikers van de brandweer Zwolle ook ter plaatse. Een duiker ging het water in op zoek naar een persoon. Ook de sonarboot van brandweer Emmen heeft in de omgeving bij de brug gezocht.

Na anderhalf uur zoeken heeft de Officier van Dienst besloten te stoppen met de zoekactie, omdat er niemand is aangetroffen. Waarom de fiets bij de brug stond is niet bekend. De politie heeft de fiets meegenomen naar het politiebureau.