Burgemeester Korteland opent Kindermaand op kindcentrum Het Avontuur in Meppel

De kinderen ontvingen de burgemeester en speelden samen met hem het grote kunst- en cultuurspel. Foto: Daan Prest

Bij kindcentrum Het Avontuur vond vanmorgen de aftrap plaats van de Oktober Kindermaand. Burgemeester Korteland kwam langs om het initiatief officieel te openen.

De kinderen ontvingen de burgemeester en speelden samen met hem het grote kunst- en cultuurspel. Een spel met verschillende vragen over kunst en cultuur in Drenthe.

Traditie

In de maand oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theaters en andere culturele instellingen. Het project Oktober Kindermaand stimuleert de kinderen om samen met hun ouders culturele organisaties in Drenthe te bezoeken en daar deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten. De start van het evenement wordt altijd gegeven door de Drentse burgemeesters, die kinderen met het spel enthousiast willen maken voor kunst, cultuur en natuur in Drenthe.Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe. Het bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd met een extra boekje, waarin de kinderen worden gewezen op de bijzondere, exclusieve cultuur die er in Drenthe te vinden is.

Nieuws

Meest gelezen