Burgemeester Korteland van Meppel: 'Ook Drentse GGD is overbelast'

De vaccinatielocatie van de GGD in Meppel. Foto: Martijn Bijzitter

„Ook in Drenthe is de testcapaciteit van de GGD op dit moment overbelast. Het lukt nog wel om uitslagen telefonisch door te geven. Andere regio’s stappen over op email, omdat er niet meer tegenaan te werken valt”, zei burgemeester Richard Korteland donderdagavond in zijn corona-update tijdens de raadscommissievergadering.

„Onze vaccinatiestraat, die ook voor de boosterprik gebruikt wordt, wordt nu ook gebruikt voor testen om zodoende extra testcapaciteit te vinden voor onze regio.”

Deze week zijn er ook nieuwe regels ingegaan voor wijk- en buurtverenigingen en sportclubs, zo liet Korteland weten. „De nieuwe maatregelen hebben ertoe geleid dat een aantal wijkcentra dichtgaat, omdat er na 20.00 uur geen catering meer mag zijn. Het geeft toch een andere beleving aan de kaart- of biljartclub of de bingo als er geen horeca bij is.”

Strenge regels bij zwembad

Bij zwembad Bad Hesselingen gelden volgens Korteland strenge regels. „Naast de kinderen mogen alleen personeel en trainers naar binnen. Ouders van kinderen die op zwemles zitten, moeten een coronatoegangsbewijs hebben, waarbij testen altijd een optie is. Een enkeling heeft een principieel bezwaar en wil zich ook niet laten testen. Dan is het wat het is.”

Boa’s bezoeken wijk- en buurtverenigingen. Korteland: „Niet zozeer om de grote controle te doen, maar vooral om te kijken of zij nog iets kunnen betekenen. De nodige sportclubs maken gebruik van het aanbod van de gemeente om gebruik te maken van ingehuurde beveiligers. Die beveiliging lukt op dit moment niet bij een aantal sportclubs. Er is een enorm gebrek aan beveiligingspersoneel. Als alternatief zijn we op dit moment bezig met de inzet van brandweermensen die die taak gaan overnemen.”

Nieuws

Meest gelezen