Burgemeester Korteland van Meppel krijgt kritiek voor rationele aanpak op emotionele verhalen Voorstraat. 'Gat tussen bewoners en college was nooit zo groot'

Jolida Voetelink (PvdA) zei nog nooit eerder zo’n groot gat te hebben gevoeld tussen inwoners en college dan in deze vergadering. Xander Topma (SP) noemde het „onbestaanbaar” hoe B en W op onvrede uit de samenleving hadden gereageerd. Tegenover de emotionele verhalen van bewoners uit de Voorstraat en Lombokstraat stond de rationele benadering van burgemeester Richard Korteland. Té rationeel, vonden donderdag de meeste commissieleden.

De Voorstraat in Meppel.

De Voorstraat in Meppel. Foto: NDC Mediagroep / Stefan Klomp

„Het zijn twee totaal verschillende werelden. Het gat is zó groot, hoe is het mogelijk dat dit in Meppel gebeurt?”, vroeg Voetelink zich af. Xander Topma: „De reactie van het college is verbijsterend. Dat er zoveel druk nodig is om de burgemeester te horen zeggen dat hij een keer op bezoek gaat. Het klopt dat er vanuit de buurt geen uitnodiging is geweest, maar een bestuurder zou zelf moeten aanvoelen: ik ga ernaar toe, ik bel aan.”