CDA helpt PvdA en SP aan motie over betaalbaarheid van de energietransitie in Meppel. 'Delen in de opbrengst is iets anders dan een betaalbare energieprijs voor alle burgers'

De fractie van de Partij van de Arbeid in Meppel kondigde donderdagavond in de commissievergadering over de Regionale Energiestrategie (RES) een motie aan. Met de motie wil de partij extra aandacht voor betaalbaarheid opnemen in het document.

Partijen in de gemeenteraad van Meppel zijn zich bewust van de onrust die onder de bevolking leeft over de mogelijke plaatsing van grote windturbines.

Partijen in de gemeenteraad van Meppel zijn zich bewust van de onrust die onder de bevolking leeft over de mogelijke plaatsing van grote windturbines. Foto: Martijn Bijzitter

In dit standpunt staat de PvdA niet alleen. Ook Xander Topma (SP) hamerde tijdens de vergadering op de betaalbaarheid. Wethouder Jaap van der Haar stelde dat de opwekking van duurzame energie ook geld oplevert. Dat geld wil hij in de gemeente houden door de eventueel te plaatsen windmolens en zonnepanelen in eigendom van de inwoners te houden. Maar dat was Topma niet genoeg. Delen in de opbrengst is iets anders dan een betaalbare energieprijs voor alle burgers.

Nieuws

menu