Fairtrade Ambassadeurs in Meppel krijgen cadeautje

Roelof Prij en Suzanne Bouwers ontvingen een presentje voor hun inzet als Fairtrade Ambassadeurs in Meppel.

Roelof Prij en Suzanne Bouwers ontvingen een presentje voor hun inzet als Fairtrade Ambassadeurs in Meppel. Aangeleverde foto

De Werkgroep Fairtrade Meppel heeft maandag ter ere van de fairtradeweek twee van haar ambassadeurs in het zonnetje gezet. Roelof Prij, voorzitter van de Wereldwinkel Meppel, en Suzanne Bouwers, directeur van CSG Dingstede ontvingen een presentje voor hun inzet als Fairtrade Ambassadeurs in Meppel. Suzanne kreeg deze titel dinsdag.

Beiden zetten zich in om „een eerlijke prijs voor een leefbaar inkomen” tot de normaalste zaak van de wereld te maken. Velen van ons kunnen best een beetje meer betalen voor producten waardoor de makers elders in de wereld hun rekeningen kunnen betalen. Want ruim 1 miljard mensen leeft nog steeds in armoede. Zij verdienen niet genoeg voor eten, schoon drinkwater, een doktersbezoek of medicijnen, onderwijs, een fatsoenlijk huis of een beetje spaargeld voor als het tegen zit in het leven. Het betalen van een eerlijke prijs en het aangaan van langdurige handelsrelaties is de beste manier om armoede tegen te gaan. En daarmee wordt ook voorkomen dat kinderen moeten werken en dat de werkomstandigheden je ziek maken.

Suzanne Bouwers nieuwe ambassadeur fairtrade

Suzanne Bouwers is een belangrijke steun in het behalen en behouden van de titel Fairtrade School voor CSG Dingstede. De leerlingen weten ondertussen dat fairtrade niet stopt bij het eten van Tony Chocolonely chocolade. Fairtrade wordt op school niet alleen gezegd maar ook gedaan. Leerlingen komen het door het jaar heen tegen in het lesprogramma en in de kantine. Suzanne trad al op als ambassadeur door fairtrade in de school te brengen. Vanaf nu is ze ook officieel Fairtrade Ambassadeur in Meppel.

Roelof Prij al jaren ambassadeur fairtrade

Roelof Prij zet zich al jaren in voor Fairtrade Meppel. De Wereldwinkel is niet weg te denken uit de Meppeler samenleving. Een heel team bevlogen vrijwilligers verzorgen samen een plek waar je naast een leuke aankoop óók helpt om de armoede elders in de wereld te verminderen. Daarnaast is Roelof Prij altijd bereid om een gastles over Fairtrade te verzorgen. Zo horen jonge inwoners ook hoe belangrijk het is om een beetje meer te betalen voor een lekker stukje chocola of banaan.