Café De Beurs in Meppel krijgt dwangsom van 2500 euro voor het niet controleren van de QR-code. 'Na drie formele waarschuwingen is de rek eruit'

Eetcafé de Beurs. Foto: Daan Prest

Eetcafé De Beurs aan de Grote Kerkstraat in Meppel heeft van de gemeente een dwangsom van 2500 euro opgelegd gekregen voor het niet naleven van de coronatoegangsregels. Dat zei burgemeester Richard Korteland tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond.

De burgemeester gaf een update over de laatste stand van zaken met betrekking tot covid19. Hij verwees daarbij naar de persconferentie van het kabinet van aankomende dinsdag waarin mogelijk nieuwe maatregelen worden aangekondigd. De gemeente is benieuwd naar de eventuele nieuwe maatregelen.

‘Ik beleef geen enkele lol om dit te doen’

„Na drie formele waarschuwingen is de rek eruit,” zei Korteland. „Ik beleef geen enkele lol of plezier om dit te moeten doen, maar er rest mij niet anders. Een regel is echt een regel. Het gaat om de gezondheid van mensen.”

De burgemeester sprak zijn tevredenheid uit over het afgelopen weekend. Over het algemeen is de controle op het toegangsbewijs goed verlopen. Behalve bij De Beurs. Deze kreeg meerdere waarschuwingen en uiteindelijk dus een dwangsom opgelegd.

Nieuws

Meest gelezen