Californische droom van Meppeler schilder | serie Meppelerdiep

In de serie Meppelerdiep speelt nostalgie een prominente rol. Actuele gebeurtenissen worden geplaatst tegen het decor van het verleden. Met foto’s van toen en nu. Vandaag: Nieuwe expositie in het oude gemeentehuis, het Stedelijk Museum Meppel.

Aty van den Berg en Alex Petter tijdens de opening van de expositie, met schilderijen van George Goyer.

Aty van den Berg en Alex Petter tijdens de opening van de expositie, met schilderijen van George Goyer. Foto: Daan Prest

Conservator Mieke Mulders vertelt het voorval met commissaris der Koning Jetta Klijnsma met enige schroom. Na een bespreking op het stadhuis brengt ze in aanwezigheid van burgemeester Richard Korteland een bezoek aan het Stedelijk Museum Meppel. Het oude gemeentehuis, waarin nu het museum is gevestigd, is voor mensen met een lichamelijke beperking een vrijwel onneembare vesting. Met kunst- en vliegwerk wordt de invalide commissaris het bordes opgetild en naar binnen gebracht. Een vergelijkbare situatie doet zich zondagmiddag voor. Een zich moeizaam voortbewegende bezoeker begeeft zich naar het museum voor de opening van de nieuwe expositie Californian dream , met schilderijen van wijlen George Goyer, de Amerikaanse kunstenaar die de laatste paar jaar van zijn leven in Meppel heeft gewoond.

Nieuws

menu