Coalitiepartijen Meppel presenteert akkoord op hoofdlijnen: 'We hebben elkaar hard nodig'

Klaas de Vries, Robin van Ulzen, Eduard Annen en Jeannet Bos (vlnr) proosten op het nieuwe coalitieakkoord. Foto: Wilbert Bijzitter

Onder de titel ‘Werk In Uitvoering’ heeft de nieuwe coalitie van de gemeente Meppel haar akkoord gepresenteerd. “Een akkoord op hoofdlijnen”, sprak fractievoorzitter Eduard Annen van Sterk Meppel. Annen benadrukte daarmee dat het beleid voor de komende vier jaar met álle andere partijen tot stand zal komen.

En daarmee haalde Annen de kou uit de lucht. In aanloop naar de presentatie trok de oppositie fel van leer; de partijen voelden zich buitenspel gezet door de summiere manier van communiceren. Als noodkreet stuurden ze een gezamenlijke handreiking naar de coalitie om toch maar de verbinding te zoeken.

Handreiking

“Die handreiking grijpen we met beide handen aan”, zei Annen. “We hebben elkaar hard nodig. Samen met de raad, samen met maatschappelijke instanties en samen met de inwoners moeten we aan de slag”, keek Annen vooruit. “Vandaar ook onze titel: er is veel werk aan de winkel. Er wachten ons mooie, maar grote uitdagingen.”

Volgens verwachting werden drie wethouders voorgesteld: Klaas de Vries (Sterk Meppel), Robin van Ulzen (VVD) en Jeannet Bos (D66). Twee van hen zijn nieuw; Van Ulzen was ook wethouder in het vorige college.

Nieuws

menu