College Meppel herkent zich niet in kritiek van Duurzaam Nijeveen bij overname zonnepark Mandeveld

Voorzitter Harry van Dijk (l) van Energiecoöperatie Duurzaam Nijeveen tekent de samenwerkingsovereenkomst met toenmalig wethouder Jaap van der Haar.  Foto: Gemeente Meppel

Het college van Burgemeester en Wethouders herkent zich niet in de kritiek die de Energiecoöperatie Duurzaam Nijeveen heeft op de samenwerking met de gemeente bij de overname van zonnepark Mandeveld in Meppel.

Het bestuur ervan zegde per direct de medewerking tot samenwerking met de gemeente op. Reden was dat dat er geen volledige openheid zou zijn gegeven.

De gemeente Meppel had Nijeveners aangeboden om de Coöperatie Zonnig Opgewekt (en daarmee de exploitatie van zonneveld Mandeveld) over te nemen, maar na eigen onderzoek wilde het bestuur dat niet meer.

Vragen

Op vragen van het CDA stelt het college dat alle informatie is gedeeld, maar dat niet alles nog bekend was. Het college had bovendien een onafhankelijk deskundige ingehuurd om zonder verplichting het proces tot overname te begeleiden.

Het stoppen van de overname heeft wat het college betreft geen gevolgen voor de bestaande samenwerking tussen beide partijen.

Nieuws

menu