Corine Volleberg gaat met pensioen en zet een punt achter zeventien jaar welzijnswerk in de gemeenten Meppel, Westerveld en Zwartewaterland. ‘De samenleving zat dichtgetimmerd’

„Kom maar op met die vrije tijd!” Corine Volleberg zwaait de deuren van de stal open. Zoals iedere morgen maakt ze haar twee paarden klaar om ze even later het weiland in te laten.

Corine Volleberg stopt tevreden. „Wijkgericht werken was er niet, maatschappelijk werk was er niet, ik vond dat mantelzorg onder welzijn hoorde, Westerveld en Zwartewaterland kwamen erbij, het cultureel centrum is financieel gezond."

Corine Volleberg stopt tevreden. „Wijkgericht werken was er niet, maatschappelijk werk was er niet, ik vond dat mantelzorg onder welzijn hoorde, Westerveld en Zwartewaterland kwamen erbij, het cultureel centrum is financieel gezond." Foto: Martijn Bijzitter

„Dit is mijn afdeling, Rinus kookt,” lacht Volleberg. Ze loopt langs de moestuin. Ze zal haar hart vandaag weer ophalen als ze de asperges steekt. Maar opgejaagd hoeft ze zich niet meer te voelen. Vanaf nu is de tijd aan haar.

Nieuws

menu