Crowdfundingsactie opgezet voor kapperszaak De Barbier in Meppel

Het is nu stil in de zaak. Eigen foto

Meppel - Er is een crowdfundingsactie op touw gezet voor kapperszaak De Barbier in Meppel. Initiatiefnemers is Matthijs Bos. Tot nu is ruim 2200 euro van de beoogde 10.000 euro binnengesleept.

De Barbier in Meppel is sinds de afgekondigde lockdown voor de tweede keer gesloten. Matthijs Bos besloot Marvin Benjamins te hulp te schieten. „Buiten het feit dat we hierdoor geen strakke coupe of baard meer hebben, brengt dit voor Marvin en zijn team ook de nodige uitdagingen met zich mee. De afgelopen jaren heb ik Marvin en Peter leren kennen als toffe gasten die, naast het knippen en scheren, met raad en daad voor je klaar staan. Nu is het tijd om voor hen klaar te staan’, zo legt Matthijs uit.

Geen inkomsten

Net als andere ondernemers die momenteel de deuren van hun zaak dicht hebben vanwege de coronamaatregelen, heeft ook De Barbier te maken met vaste lasten die betaald moeten worden, terwijl er geen inkomsten tegenover staan. „Natuurlijk heeft een bedrijf reserves, maar die zijn niet eindeloos en Marvin is niet het type mens dat zelf snel om hulp zal gaan vragen, terwijl hij altijd voor een ander en zijn klanten klaar staat’, weet de initiatiefnemer. „Hij wil ook graag goed voor Peter en Dennis zorgen, zodat zij hun loon gewoon krijgen. Dat maakt het nu zonder inkomsten juist lastig.”

Om Marvin een hart onder de riem te steken en De Barbier te helpen in het voortbestaan, heeft Matthijs deze crowdfunding opgezet. De actie is te vinden via https://gofund.me/86adb0e5