Culturele actiemaand Gekleurd Grijs voor senioren, ook Schouwburg Ogterop in Meppel haakt aan

Micha Molthoff - A Fiddler On His Route.

Micha Molthoff - A Fiddler On His Route. Foto: Marco Bakker

Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. In april organiseren culturele instellingen en kunstenaars in heel Drenthe allerlei activiteiten voor senioren tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs.

Schouwburg Ogterop biedt tijdens de actiemaand een ‘Gekleurd Grijs arrangement’ voorafgaand aan het theaterbezoek. Vanaf een uur voor de voorstelling staat er een speciale koffietafel met koffie, thee en iets lekkers. Het arrangement is te boeken bij de voorstellingen van het Mantangi Qartet, Alex Roeka, Micha Molthoff en The Bluebettes.

Het Matangi Quartet speelt donderdag 6 april Canto Ostinato. Dit beroemde werk van Simeon ten Holt werd zo gecomponeerd dat iedere uitvoering uniek is. Kunstenaar Gerard de Bruyne tekent ter plekke een kunstwerk.

Alex Roeka vertelt en zingt over de bitterzoete zindering van de liefde op vrijdag 14 april. De winnaar van de Poelifinario in de categorie Kleinkunst 2022 komt met zijn programma Nieuwe dromen naar Meppel.

Micha Molthoff speelt zondag 16 april op zijn prachtige viool: de San Filippo. Dit instrument werd gemaakt met delen van de houten constructie van het Florentijnse Uffizi Museum. Micha vertelt zijn verhaal en speelt stukken van Tsjaikovski en Piazzolla. Maar ook werk van John Mayer en het levenslied uit de Jordaan.

The Bluebettes nemen het publiek op zondagmiddag 23 april swingend mee terug naar de jaren veertig tot en met zestig. Een programma vol nostalgische liedjes, humor en gezelligheid. Met het mooiste van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, maar ook vrolijke Engelstalige rock-‘n-roll van The Everly Brothers en The Beatles.

Het programma in Meppel en de overige gemeenten in Drenthe staat op www.gekleurdgrijs.nl.