Curves Meppel viert twee hoogtepunten

Miriam en Mieke voltooien hun 400ste workout bij Curves Meppel. Foto: NDC Mediagroep

Twee hoogtepunten voor Curves Meppel. De sportschool voor vrouwen bestaat op 5 november 3 jaar. Dames van het eerste uur, Mieke en Miriam, volbrachten vrijdag 29 oktober hun 400ste workout.

Een boeket bloemen en een t-shirt met 400 nemen de dames in ontvangst. „En nu nog even lekker trainen”, reageert Miriam.

„Bij elke honderdste workout krijgen de dames een t-shirt”, legt Janine van der Sluis, eigenaresse van Curves uit. „Op de dag dat we drie jaar bestaan is er ook een lid dat haar 300ste training voltooid.”

Het is gezellig druk in de sportschool aan de Prinsengracht. Janine ziet het met pretogen aan. „Een mooie mijlpaal”, zegt ze. „We zijn blij met al onze leden en de steun die we de afgelopen jaren mochten ontvangen. Ik ben blij dat we nog bestaan. We konden geen beroep doen op de steunmaatregelen, omdat we een startend bedrijf waren. Dus we hebben het met steun van onze leden overleefd. Ook komen er steeds meer nieuwe leden bij. Moeders die hun dochter meenemen, maar ook vrouwen die door goede verhalen bij ons binnenstappen”

Persoonlijke begeleiding

Curves zet zich iedere dag in om vrouwen sterker te maken. Dit gebeurt door een prettige omgeving te creëren, waar mensen met een gerust hart kunnen komen sporten. Zo hecht Curves, zeker nu, veel waarde aan hygiëne en wordt er enkel met andere vrouwen gesport in een ruimte zonder spiegels. Dit in combinatie met persoonlijke begeleiding van een Curves-coach, maakt dat ieder lid haar doelstellingen kan behalen.

„Het jongste lid is 17 jaar, de oudste ruim 80. Dat zeg wel iets over de diversiteit van onze dames”, vertelt Janine. „En dat is ook wat we willen. Iedereen moet zich hier op haar gemak voelen, ongeacht leeftijd of gewicht.”

In de fitnessclub wordt gewerkt in een circuit van 8 toestellen. „Tijdens een workout van 30 minuten rouleer je afwisselend op toestellen voor je boven- en onderlichaam. Armen, benen en romp worden getraind. Tussen elk toestel neem je 30 seconden rust op een tussenstation. Het circuit leg je 3 keer af. Ook is er een warming-up, cooling-down en wordt er gestretcht om spierpijn te voorkomen. In een half uur heb je dan een volledige workout gedaan.”

Voedingstraject

Het is ook mogelijk om een voedingstraject te volgen bij Curves onder leiding van een gewichtsconsulent. Dit in samenwerking met PuurGezond, een platform waarbij – zoals de naam al zegt – puur en gezond eten centraal staat. „We bieden dit aan in groepsverband, maar ook een individueel traject is mogelijk.”

Meer weten? Kijk op: curves.nl

Nieuws

Meest gelezen