Dakajam gaat van start: honderden kinderen uit Meppel stappen op de bus naar de bossen in Havelte

Bussen Dakajam vertrekken bij obs Sprinkels in de Koedijkslanden. Foto: Wilbert Bijzitter

Veel Meppeler basisschoolkinderen kunnen hun geluk niet op. De eerste week van Dakajam gaat vandaag van start, er gaan zo’n 300 kinderen mee. Zo snel mogelijk in de bus komen en daarna zoveel mogelijk plezier beleven in Havelte, daar gaat het om.

De bussen vertrekken elke morgen vanaf drie locaties in Meppel. Het ene kind kan niet wachten om een plekje te veroveren in de bus, het andere wacht nog even weifelend aan de hand van vader en moeder.

De kinderen zijn ingedeeld in verschillende groepen, zodat ze samen met leeftijdsgenootjes op pad kunnen. De maandag staat in het teken van huttenbouwen, de leerlingen maken een eigen vaste uitvalsbasis voor de week. Verder zijn er verschillende activiteiten, waaronder spelletjes en speurtochten in het bos. Ook is er de vrijdagtraditie: alle kinderen dragen een oud wit shirt en nemen een stift mee om op shirts van anderen te tekenen. Zo maken ze hun eigen originele aandenken aan Dakajam.

De organisatie zorgt met deze warme dagen voor extra verkoeling en let er goed op dat de kinderen voldoende drinken.

In de tweede week is er een kampeerweek voor jongeren van twaalf tot zeventien jaar. Zij gaan op de fiets naar het kampeerterrein in Havelte.

Nieuws

menu