Dansproject Human op Stad & Esch. Dansen op het thema Mensenrechten

Leerlingen van Stad & Esch dansen op het thema Mensenrechten Eigen foto

Stad & Esch is als cultuurprofielschool dolblij dat het dansproject Human na vijf jaar nu eindelijk in Meppel is. Deze week wordt er op school gedanst op het thema mensenrechten.

Human is een dansproject van ‘De Loopers-dance2gether’. Het doel is om met de taal van muziek een samenleving te ondersteunen die gebaseerd is op vrijheid, tolerantie en vrede. Leerlingen krijgen de kans om op school in vijf dagen tijd aan dit project deel te nemen, samen met een enthousiast team van choreografen, docenten en leerlingen van andere scholen.

Met 65 leerlingen en 11 docenten uit vier landen (Portugal, Spanje, Duitsland en Nederland) dansen ze vijf dagen rondom het thema mensenrechten. Aan dit project doen ook leerlingen van scholen uit Osterholz-Scharmbeck in Duitsland, Viseu in Portugal en Valencia in Spanje mee.

Geen reguliere lessen

De leerlingen van Stad & Esch werken elke dag van 08.15 tot ongeveer 14.20 uur aan dit project en volgen deze week geen reguliere lessen. Het is voor sommige leerlingen een uitdaging om letterlijk en figuurlijk buiten hun comfortzone te bewegen, maar de choreografen hebben ervaring genoeg om dit te doen slagen.

Vrijdagmiddag om 15.00 uur presenteren leerlingen de dansvoorstelling in de sporthal van Stad & Esch. Na deelname aan de eerste projectweek, worden leerlingen uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede projectweek. Deze vindt plaats in Spanje. Hiermee krijgen leerlingen de unieke kans om tegelijkertijd de prachtige stad Valencia te ontdekken.

Nieuws

menu