De IJsvogel puzzelt winnend woord bij elkaar

Expliqueren. Een woord dat menigeen hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks gebruikt. Maar met de juiste letters, het woordenboek erbij en goed puzzelen kan het toch zomaar naar boven komen. En een boekenpakket van 450 euro opleveren.

Suzanne de Graaf van DA Drogisterij en Readshop Oosterboer overhandigt de boekenpakketten aan Feline en Jayden (groep 4) en Sam en Caitlin (groep 7)

Suzanne de Graaf van DA Drogisterij en Readshop Oosterboer overhandigt de boekenpakketten aan Feline en Jayden (groep 4) en Sam en Caitlin (groep 7) Foto Wilbert Bijzitter

Het overkwam de groepen 4 en 7 van obs De IJsvogel in de Oosterboer. De leerlingen deden tijdens de Kinderboekenweek in oktober vorig jaar mee aan de landelijke actie Pretletters van de Readshop. De bedoeling was zoveel mogelijk letters op te halen bij de Readshop - in dit geval in winkelcentrum Oosterboer - om vervolgens op school een woord met een zo hoog mogelijke waarde te maken. Iedere letter had een waarde. Hoe lastiger de letter, hoe hoger de waarde.