De MensA meeneemmarkt in Meppel trekt veel bezoekers. 'We zijn een grote familie'

De Mensa meeneemmarkt. Alles is in gereedheid gebracht voor de laatste afhaaldag.

De Mensa meeneemmarkt. Alles is in gereedheid gebracht voor de laatste afhaaldag. Foto: Mediahuis Noord

Het was dinsdag, woensdag en donderdag een drukke boel bij De MensA. Het activeringscentrum hield deze dagen een meeneemmarkt. Van kleding, tot potten en pannen, tot puzzels en spellen, tot interieurspullen. Het is allemaal te vinden op de weggeefmarkt die twee keer per jaar wordt gehouden.

„Tijdens de meeneemmarkt kunnen mensen binnenlopen en spullen gratis meenemen. Dit kan echt van alles zijn”, vertelt Minke Koster, vrijwilliger bij de MensA. „De opkomst is heel hoog. We hebben de eerste dag 244 gasten gehad en de tweede dag zo’n 200. Vandaag moeten we nog even het bezoekersaantal afwachten. Spullen voor de markt worden aangeleverd door allerlei mensen. Het is een heel karwei om dit allemaal uit te pakken, uit te zoeken en te presenteren’’.

De MensA

„Wat het activeringscentrum behelst? Dat we mensen proberen te activeren om uit hun huis te komen, sociaal contact zoeken. We hebben open activiteiten waar iedereen aan mee kan doen, en gesloten activiteiten waar je je vooraf voor moet aanmelden, omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Denk hierbij aan taallessen, workshops, spelletjesmiddagen en een handwerkclub.”

„Het idee achter De MensA is dat alles met gesloten beurs kan. Alle activiteiten zijn gratis en iedereen uit Meppel kan binnenlopen. Koffie en thee staan altijd klaar. We zijn een grote familie en iedereen is welkom.”