Tipbrug en Zuiderbrug in Meppel kleuren oranje tijdens Orange the World 

Aangeleverde foto

De bruggen in Meppel kleuren tot en met 10 december oranje om aandacht te geven voor de wereldwijde actie Orange The World. Dit is een campagne die geweld tegen vrouwen en meisjes onder de aandacht brengt.

In Drenthe doen elf gemeenten mee. In Meppel kleuren dit jaar de Tipbrug en de Zuiderbrug oranje. Nederland heeft traditioneel de meeste oranje objecten ter wereld. Daarnaast heeft Zonta club Rond de Reest posters opgehangen in veel horeca gelegenheden in Meppel. Hiermee hopen ze de bewustwording te vergroten om daarmee ook in te zetten op het voorkomen van geweld.

Geweld tegen vrouwen

Zonta voorzitter Marieke Navarro laat weten dat het belangrijk is om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens als medestanders te betrekken. „Samen hopen we geweld tegen vrouwen en meisjes aan te pakken. Dit jaar is hiervoor de medestander pledge in gang gezet. Door deze te tekenen geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.”

Zonta Rond de Reest is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen. Zonta werkt aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld. “Ik ben #medestander. Jij ook?”

De campagne Orange the World is jaarlijks van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De campagne wordt gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland.

Nieuws

menu