De eetgroep bij Het Anker in Meppel wordt weer opgestart. 'Ouderen kunnen samen genieten van een maaltijd'

De eetgroep bij Het Anker wordt weer opgestart. Foto: Noorderboog/Albert Brunsting

De eetgroep in Het Anker gaat binnenkort weer van start. Iedere tweede dinsdag van de maand kunnen ouderen uit Meppel en omstreken samen met anderen genieten van een driegangenmenu.

De eetgroep is een initiatief van stichting Welzijn MensenWerk Meppel en van Het Anker, Irenehuis en Reestoord van Zorggroep Noorderboog. Henk Timmer, sociaal werker bij Welzijn MensenWerk, laat weten dat er voor corona altijd veel belangstelling was voor de eetgroep. „We hopen dat we nu ook weer veel mensen mogen verwelkomen, want het is toch fijn wanneer mensen die alleen zijn, zo af en toe gezellig samen met anderen kunnen eten.”

Jolanda van Sloten is kok in het Irenehuis en verzorgt veelal de menu’s. De keuken in Het Anker is onlangs gerenoveerd. „Wat er op het menu staat is iedere keer een verrassing, maar bezoekers kunnen rekenen op een goed verzorgde en smakelijke maaltijd”. Tijdens het diner is ook altijd iemand van Welzijn MensenWerk of Noorderboog aanwezig en daarnaast helpen vrijwilligers mee om dit mogelijk te maken. De eetgroep is iedere tweede dinsdag van de maand vanaf 17.00 uur en vindt plaats in de Kajuit van Het Anker.

De eetgroep is voor ouderen die samen willen eten met mensen die ook op zoek zijn naar wat gezelschap. Maar ook voor ouderen die het prettig vinden dat er weer eens voor ze gekookt wordt. „Het is eigenlijk een leuk avondje uit eten voor een schappelijk bedrag - 10,95 euro - en de gezelligheid krijg je er gratis bij”, zegt Marlanda Blaauw, coördinator welzijn bij Noorderboog.

Wie belangstelling heeft om deel te nemen aan de eetgroep kan zich tot 1 week voor aanvang aanmelden via mail: rec.irene@noorderboog.nl of door te bellen met Irenehuis 0522 - 498 500 (tussen 9.00 en 16.00 uur).

Nieuws

menu