De gemeente Meppel en Meld Misdaad Anoniem werken samen bij aanpak van (ondermijnende) criminaliteit

Gemeente Meppel sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem Foto Daan Prest

De gemeente Meppel krijgt voortaan de informatie over criminaliteit die binnenkomt bij Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Richard Korteland en Axel van Pel van het meldpunt tekenden daarvoor op woensdag 2 november een samenwerkingsovereenkomst.

De anonieme tips bevatten soms relevante signalen over criminaliteit en fraude in Meppel. Maar als een gemeente niet aangesloten is, dan wordt anonieme informatie alleen gedeeld met opsporingsdiensten als politie en justitie. De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de aanpak van (ondermijnende) criminaliteit.

Burgemeester Korteland: „We wonen met bijna 35.000 mensen in Meppel. Dat zijn héél veel ogen en oren die ons van waardevolle informatie kunnen voorzien als het gaat om het bestrijden van criminaliteit. Melden is soms moeilijk, dat is wat de politie en ik uit de samenleving horen. Meld Misdaad Anoniem maakt melden laagdrempeliger, omdat mensen zaken anoniem kunnen melden. ”

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij Meld Misdaad Anoniem kan iedereen een melding doen over bijvoorbeeld hennepteelt, de productie en handel van synthetische drugs, illegale prostitutie, fraude of onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

Axel van Pel: „Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten. In de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

menu