De gemeente stelt een omgevingsvisie op. Geef daarom uw mening over de toekomst van Meppel

Gemeentehuis Meppel. Foto: Willem Braam

De gemeente Meppel wil een omgevingsvisie opstellen en bij dat proces de inwoners betrekken.

Wat vinden de inwoners écht belangrijk en welke rol speelt de gemeente daarin? De antwoorden op onder andere deze vragen worden verwerkt in de omgevingsvisie. In dat document staat het toekomstbeeld van de gemeente Meppel. Waar is ruimte voor nieuwe woningen, hoe gaan we om met leegstand in de binnenstad of hoe maken we bedrijven duurzamer? De visie gaat naast bouwen en wonen ook in op onderwerpen als duurzaamheid, milieu, veiligheid en gezondheid.

Om de mening van de burgers te horen wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd. Deze vindt plaats op dinsdag 6 september vanaf 19.00 uur in Schouwburg Ogterop. Op donderdag 8 september staat de gemeente met een ‘pipokar’ op de weekmarkt. Bij deze speciale marktkraam kunnen inwoners in gesprek gaan met de gemeente over hoe zij de toekomst zien. Op zaterdag 10 september staat de pipokar op de kleine markt.

Na de zomervakantie start de gemeente met een digitale vragenlijst en staan er ideeën-bussen voor de omgevingsvisie in de buurten. Van 27 augustus tot 18 september kan de digitale peiling ingevuld worden.

Meer informatie: www.meppel.nl/omgevingsvisie

Nieuws

menu