De kogel is door de kerk: dit jaar vinden er vijf Donderdag Meppeldagen plaats. Ook het pleinenfestival gaat langer door. Voorzitter Harrie Harskamp: ‘Wij moeten constateren dat het feest aanzienlijk duurder is geworden’

Voor het eerst in de historie van het evenement vinden er dit jaar vijf Donderdag Meppeldagen plaats. Waar het pleinenfestival het afgelopen jaar nog om 21.00 uur moest stoppen, is er inmiddels een vergunning aangevraagd om het feest langer door te laten. „De gemeente is nu aan zet. Wij hebben een vergunning tot 01.00 uur aangevraagd. We stoppen niet om 21.00 uur, we rekenen op later; of dat nu tot middernacht of een uurtje later is”, zegt nieuwbakken voorzitter Harrie Harskamp (45).

Donderdag Meppeldag.

Donderdag Meppeldag. Foto: Leo de Harder

Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie, konden liefhebbers van de Donderdag Meppeldagen afgelopen jaar weer genieten van het meerdaagse zomerfestijn. In afgeslankte vorm weliswaar. Zo waren er vier in plaats van zes dagen en duurde het pleinenfestival tot 21.00 uur, voorheen was dit nog tot 01.00 uur. Vooral het laatstgenoemde zorgde voor kritiek. ‘Het is gewoon niet echt een feest meer’ en ‘Het voelt een beetje als kinderbedtijd’, klonk er onder bezoekers en horecaondernemers.