De vacature voor burgemeester in De Wolden trekt 32 sollicitanten

Roger de Groot vertrok als burgemeester uit De Wolden. Foto: Gerrit Boer

In totaal 32 belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente de Wolden. Het gaat om 11 vrouwen en 21 mannen. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Roger de Groot per 1 juni.

De reactietermijn voor de vacature sloot afgelopen maandag. Van de belangstellenden zijn er acht lid van de VVD, vijf van het CDA, acht van de ChristenUnie, drie van D66, één van GroenLinks, en zeven van hen zijn partijloos of hebben geen politieke partij genoemd.

Jetta Klijnsma

De commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, zal gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Daarna overlegt zij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van De Wolden is samengesteld. Deze commissie draagt op basis van de eerder vastgestelde profielschets en te voeren gesprekken twee kandidaten voor aan de gemeenteraad.

Als de raad de voordracht overneemt, wordt de naam van de te benoemen voorkeurskandidaat openbaar gemaakt. De procedure is erop gericht dat een nieuwe kroonbenoemde burgemeester begin 2022 aan de slag kan. Tot die tijd is Janny Vlietstra waarnemend burgemeester.

Nieuws

menu