De voetjes van de vloer en Fornite spelen tijdens Epic Youth in Meppel. Jongeren organiseren allerlei activiteiten voor leeftijdsgenoten, maar dan wel online

De voetjes van de vloer en Fornite spelen tijdens Epic Youth in Meppel. Foto: Pixabay.com

Tijdens de herfstvakantie organiseert Stichting Epic Youth in samenwerking met Welzijn MensenWerk diverse online activiteiten in gemeente Meppel, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud. De activiteiten worden mede door de jongeren zelf georganiseerd, met hulp van jongerenwerkers.

Er vindt een Just Dance Event plaats waar onder leiding van twee danseressen de voetjes van de vloer gaan op vrijdag 22 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. Vanuit huis kan live meegedanst worden. Ook is er een Fortnite Duo toernooi waarbij honderden jongeren tegelijk het in tweetallen tegen elkaar opnemen in het populaire spel. De spelers worden ingedeeld drie poules. De beste 50 duo’s zullen in de finale bepalen wie zich Fortnite kampioen van Meppel mogen noemen. Tot slot vindt er als afsluiting een loting en prijsuitreiking plaats.

De jongeren nemen taken op zich zoals promotionele activiteiten voor het evenement, het verwerken van de inschrijvingen, het opstellen van draaiboeken en wedstrijdschema’s, de wedstrijdleiding, het opzetten en beheren van de infrastructuur, het becommentariëren van het evenement, het beheren van de uitzendingen, het beheren van chats en de prijsuitreiking. Het doel is zoveel mogelijk taken door jongeren te laten uitvoeren, met begeleiding van jongerenwerkers die reeds ervaring hebben opgedaan met het succesvol uitvoeren van online activiteiten in deze doelgroep.

Alle activiteiten worden hier live uitgezonden en worden voorzien van commentaar.

Nieuws

menu