Definitief ontwerp ‘boombos’ is vastgesteld. Wie bedenkt een goede naam voor nieuwe park Nieuwveense Landen in Meppel?

De Nieuwveense Landen in Meppel. Foto: Willem Braam

Het toekomstige park in Nieuwveense Landen, ten oosten van de Nijeveenseweg, heeft de voorlopige naam ‘boombos’. Omdat deze naam niet de lading dekt, wordt een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam. Inzendingen zijn welkom tot 31 oktober 2022.

Na een brainstormsessie eind maart is begin juni een inloopavond georganiseerd met het voorlopig ontwerp voor het te ontwikkelen park. Met die reacties is het huidige ontwerp tot stand gekomen.

Wethouder Klaas de Vries: ‘Gemeente Meppel is trots op het ontwerp van dit nieuwe stukje groen dat in samenwerking met haar bewoners tot stand is gekomen. We danken ook het bedrijf Boom die bomen en jonge aanplant heeft gedoneerd voor de inrichting en Landschapsbeheer Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe voor hun inzet namens Plan Boom.’

Inrichting nieuwe park

Er komen een ligweide en een kikkerpoel en bezoekers kunnen er straks ook heerlijk struinen door het groen of gebruik maken van het trimparcours. De planning is om eind 2022 met de inrichting van het park te starten. Het nieuwe stukje groen zal in de toekomst letterlijk uitgroeien tot een bosachtig park.

Wie bedenkt een passende naam voor dit nieuwe stukje groen? Watertorenpark is al vergeven. Inzendingen zijn welkom via www.meppel.nl/prijsvraag . De winnaar krijgt een Meppelbon ter waarde van 50 euro.

Nieuws

menu