Diamanten echtpaar Kroesen proost op de liefde

Ginus en Tini Kroesen proosten op de liefde. Foto: Ed Bensink

Met twinkelende ogen proostten Ginus en Tini Kroesen woensdag op de liefde. Het stel uit Meppel stapte die dag precies zestig jaar geleden in het huwelijksbootje en zijn nog steeds dol op elkaar.

Tini (79) is geboren in Hollandscheveld en Ginus (83) in Elim. Hun eerste ontmoeting gaat vele jaren terug in de tijd. Tini kwam namelijk als klein meisje al appels halen bij het gezin Kroesen. Pas toen Ginus 19 jaar was en Tini 16 jaar zagen ze elkaar echt staan. De vonk sloeg over.

Na drie jaar verkering traden zij op 29 december 1961 in het huwelijk, in Hoogeveen. Daar zat een praktische kant aan. Er was destijds, net als nu, woningnood en aangezien er een kamer vrij kwam, gingen ze trouwen om daar, als stel, te kunnen wonen. Het was een bijzonder plek: een voormalig café dat was omgebouwd tot een woonhuisje met een knusse kamer, keukentje en slaapkamer. De wanden waren gemaakt van jutezakken met daaroverheen behang. Ze hebben geld geleend om alle meubels te kunnen kopen. Huur hoefden ze niet te betalen, omdat ze eten kookten voor de verhuurder. Ginus en Tini hadden een goed en gezellig leven samen. Hun liefde werd bekroond met de geboorte van twee kinderen: Jeannette en Ronald.

Metselbedrijf

Tini is opgeleid als coupeuse en heeft in enkele kledingwinkels als verkoopster gewerkt. Ook heeft ze, later, gewerkt bij mensen in de huishouding. Ginus is aanvankelijk als stukadoor gaan werken. Later werd hij metselaar en is hij zijn eigen metselbedrijf De Klinker in Hollandscheveld begonnen toen hij 39 jaar was. Tini had typles gevolgd om de administratie van het bedrijf te kunnen doen. Samen runden ze het metselbedrijf, dat in hoogtijdagen zo’n zestig werknemers had.

Nadat ze in Hollandscheveld hadden gewoond, zijn ze verhuisd naar Hoogeveen, Sinds ruim 19 jaar wonen ze met veel plezier in Meppel. Beiden zijn nog fit. Ze redden zich prima samen en doen alles nog zelf. Ze hebben ook oog voor het wel en wee van de buren en de familie. Jeannette: „Iedereen is altijd welkom.” Ook verzorgt Ginus de bloemenperkjes in de straat en strooit zout als het glad is. De straat ligt er dus altijd netjes bij.

Nieuws