'Wat ligt daar achter die ene bocht?' Diamanten echtpaar Snoeijenbos uit Meppel blijft reislustig

Jan en Marrie Snoeijenbos vieren dat zij al zestig jaar zijn getrouwd. Burgemeester Korteland bracht een bezoek. Foto: Daan Prest

Liefst zestig jaar deelt het echtpaar Snoeijenbos-Heite uit Meppel officieel als stel lief en leed met elkaar. Ter ere van het diamanten huwelijk, woensdag 13 oktober, bracht burgemeester Richard Korteland een bezoek aan hen en nam een fleurig boeket mee.

Het was woensdag een feestelijk samenzijn. Niet thuis, maar in de familiekamer van het Isala ziekenhuis van Meppel, want Jan Snoeijenbos is nog herstellende van een hartoperatie. Korteland nam alle tijd voor het bezoek en dat werd zeer gewaardeerd door het bruidspaar.

Jan en Marrie Snoeijenbos hadden jarenlang een eigen zaak; Snoeijenbos Meubilering in de Woldstraat in Meppel. Ze hebben altijd in Meppel gewoond, boven de winkel en daarna jaren in de woonschepenhaven aan de Bunskamp in Meppel. Ze kregen drie dochters, drie kleinzonen, twee kleindochters en vier achterkleinkinderen.

Noordkaap

De zaak werd in 1997 verkocht. Het stel pakte daarna regelmatig de koffers, om mooie reizen te maken. De eerste reis was richting de Noordkaap. Dochter Marjan Snoeijenbos vertelt: „Reizen met de camper lijkt voor nu verleden tijd, maar plannen blijven ze zeker maken, want mijn ouders willen graag weten wat er om de bocht ligt. Ze hopen nog vele reisjes te kunnen maken.”

Jan en Marrie voelen zich nog vrij fit en vitaal, los van wat ‘ouderdomsmankementen’. Het liefst richten zij zich op wat allemaal wel kan. Zo volgen ze nauwlettend de prestaties van MSC. Marjan Snoeijenbos geeft aan dat haar vader ook dol is op vissen en haar moeder op schilderen met acrylverf. „Met prachtige schilderijen als resultaat.”

Nieuws

menu