Digitale bijeenkomst over wolven, voor houders van landbouwdieren in west-Drenthe

Waarnemingen van wolven gaan niet altijd gepaard met doodgebeten schapen. Foto: Shutterstock

De LTO vakgroep schapenhouderij, het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders (KSG) en de Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland (VGSN) organiseren donderdag vanaf 19.15 uur een digitale bijeenkomst over wolven, voor alle houders van landbouwhuisdieren in west-Drenthe.

‘In de afgelopen weken zijn in het westelijk deel van Drenthe vele aanvallen op schapen en één op een kalf gemeld, schrijft het KSG.

‘Hoewel een DNA-onderzoek definitief uitsluitsel moet geven wijzen de waarnemingen op de schadelocaties op aanvallen door een wolf. Zowel voor de dieren als voor de houders is een wolvenaanval een ingrijpende gebeurtenis. Dit willen we zoveel mogelijk voorkomen.’

Ook dierenartsen en andere ‘erfbetreders’ zijn uitgenodigd de bijeenkomst, die in samenwerking met in samenwerking met de Gebiedscommissie Preventie Wolvenschade Drenthe, de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld wordt georganiseerd, te bezoeken.

Hoe bescherm je je dieren tegen wolvenaanvallen?

Tijdens de bijeenkomst komt aan de orden wat de actuele situatie wat betreft wolven in Drenthe is, hoe je je dieren kunt beschermen tegen wolvenaanvallen, welke hulp je daarbij kunt krijgen (advies, subsidie, etc.), hoe problemen in het gebied worden aangepakt, wat wel en niet kan en kunnen mensen vragen stellen.

De digitale bijeenkomst wordt gehouden via Zoom en begint om 19:30 uur. Deelnemers kunnen zich aanmelden door een bericht te sturen naar [email protected]

Nieuws

Meest gelezen