Documentaire Martin Luther King in bioscoop te zien. Voormalig perschef uit Steenwijkerwold: 'Je deed iets dat het leven van miljoenen mensen veranderde'

Documentaire Martin Luther King in bioscoop te zien. Foto: Martijn Bijzitter

De documentaire Martin Luther King vs. the FBI van de Amerikaanse filmmaker Sam Pollard draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen. Harcourt Klinefelter, woonachtig in Steenwijkerwold, was in de jaren zestig perschef van Luther King.

In het televisieprogramma Khalid&Sophie kijkt hij terug op een ‘vreugdevolle tijd’. ,,Vreugdevol omdat je iets deed dat het leven van miljoenen mensen veranderde, nu en in de toekomst. Dr. King was in zijn persoonlijke leven net zo indrukwekkend als in zijn publieke leven’’, vertelt de voormalig perschef.

Imago

In de documentaire Martin Luther King vs. the FBI onthult filmmaker Pollard hoe de geheime dienst het imago van King probeerde te schaden. Uit de film, die volledig bestaat uit archiefmateriaal, blijkt dat de FBI er alles aan deed om dominee Luther King dwars te zitten, vanaf eind jaren ‘50 tot aan het moment dat hij werd vermoord in 1968. Ook laat de filmmaker een deskundige aan het woord die schetst hoe diepgeworteld racisme een rol speelde tijdens de politieke carrière van Luther King.

Nieuws

menu