Docuserie De Kinderen van Ruinerwold van maker Jessica Villerius genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

Gerrit Jan van D. praat in 1999 tegen zijn vier oudste kinderen. Beeld: 'De kinderen van Ruinerwold'

Docuserie De Kinderen van Ruinerwold van BNNVARA is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Ook de series Een Huis Vol (KRO-NCRV) en Mocro Maffia (Videoland) maken volgende maand kans op de prestigieuze prijs voor het beste televisieprogramma, maakte de organisatie donderdag bekend.

In de documentaireserie doen meerdere ‘Ruinerwoldkinderen’ hun verhaal. Zij zouden tegen hun wil jarenlang door hun vader zijn vastgehouden op een afgelegen boerderij in de buurt van Ruinerwold. De zaak kwam in oktober 2019 aan het licht, nadat een van de kinderen alarm had geslagen. Hij was toen uit de boerderij weggelopen.

Kijkers konden tot maandagochtend stemmen op hun favoriet. Vorig jaar ging de prijs voor het beste televisieprogramma naar Over Mijn Lijk van BNNVARA. Documentairemaakster Jessica Villerius reageerde verrast toen zij te horen kreeg dat De Kinderen van Ruinerwold is genomineerd. „Dank lieve mensen, voor deze mooie waardering. Ik kwam niet uit mijn woorden en het werd weer heel duidelijk waarom mijn comfortzone áchter de camera is.” Een van de kinderen, Edino reageerde op haar berichtje op Instagram met de woorden: „Zo zo verdiend voor jou! Al is het alleen maar voor alle uren die je NIET hebt geslapen! Je was 24/7 een steun voor ons allemaal. Wij zijn trots op je.”

Arjen Lubach ook genomineerd

Nu bekend is welke titels er kans maken op de Televizier-Ring, zijn de genomineerden in alle categorieën bekend. Zo zijn Hélène Hendriks, Marieke Elsinga en Nikkie de Jager in de race voor de Televizier-Ster Presentatrice en maken in diezelfde categorie voor presentatoren Arjen Lubach, Fred van Leer en André van Duin. Ook de namen voor de Televizier-Ster in de categorieën Jeugd, Talent, Acteur/Actrice en Online-Videoserie werden eerder deze week al gedeeld.

Nieuws

Meest gelezen