Donut eten bij Leger des Heils; samen eten, delen en elkaar beter leren kennen

Samen genieten van wat lekkers en elkaars gezelschap. Foto: Aangeleverde foto

Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy houden op vrijdag 3 juni de nationale donutdag. Belangrijkste doel daarbij is samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Ook de locatie in Meppel doet mee.

Vanuit Leger des Heils Meppel Havenstraat 13 in Meppel kan iedereen gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten.

‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. Met de nationale donutdag sluit het Leger des Heils aan bij deze traditie. In de samenwerking met producent Donut Worry Be Happy, staat de gedachte ‘ happiness is only real when shared ’ centraal. Samen delen staat dan ook centraal.

In de afgelopen twee jaar organiseerden beide organisaties ook al de nationale donutdag. Het succes daarvan – ondanks coronacrisis – en de positieve reacties van het publiek liggen aan de basis van de jaarlijks terugkerende traditie.

Duurzaam

De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens de internationale donut dag is er keuze uit drie smaken: donut zafari, donut noisette en donut hé Clair. Ze zijn geschikt voor vegetariërs en zijn zowel halal als koosjer.

Historie

De traditie van donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. Tegenwoordig deelt het Leger des Heils in Amerika en veel andere landen nog altijd donuts uit.

https://www.donutdag.nl/

Nieuws

Meest gelezen

menu