Drenthe College Meppel haalt 3600 euro op voor Hartstichting. 'Op 349 sponsors en dit bedrag hadden wij echt niet gerekend'

Sportsessie studenten Zorg & Welzijn. Foto: Drenthe College

Drenthe College Meppel heeft 3600 euro opgehaald voor de Hartstichting. De mbo-school steunt daarmee Eelco Bijlstra, LLO-docent in Leeuwarden. Zijn 26-jarige zusje is vorig jaar plotseling overleden aan de gevolgen van een hartritmestoornis.

Op de DC-locatie aan de Ambachtsweg werd dinsdag 6 juli de cheque onthuld. Via een online verbinding met Eelco en onder toeziend oog van docenten werd het geldbedrag door opleidingsmanager Harald de Jong kenbaar gemaakt.

Docent en initiatiefneemster Mariska Trinks neemt de cheque symbolisch mee naar Stiens in Friesland, de woonplaats van Eelco. Mariska: „Ik ken Eelco van de sportschool en hoorde zijn verhaal. Samen met docent Sanne Sijtsema en Eelco hebben wij twee acties op touw gezet, maar op 349 sponsors en 3600 euro hadden wij echt niet gerekend.” Sanne vult aan: „Drenthe College heeft het bedrag met 500 euro verhoogd. Een grote verrassing!”

Sportsessies op velden Alcides

Op de sportvelden van Alcides hebben studenten van de zorg- en welzijnsopleidingen sportsessies gedaan. Op de middenstip werd ganzenbord gespeeld. Het vakje waar de studenten al dobbelend op terecht kwamen gaf de oefening weer: planken, squads en push-ups. Voorafgaand aan de sportsessie werd op school ook nog een vlog getoond met het indrukwekkende verhaal van Eelco, maar ook van collega’s die met hart- en vaatziekten te maken kregen.

Om zoveel mogelijk geld op te halen werd er ook een stappenchallenge gehouden voor docenten, ondersteunend personeel en studenten van Drenthe College. Er gaven 122 mensen gehoor aan deze oproep. Zij hebben van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juli zoveel mogelijk stappen voor de Hartstichting gezet.


Nieuws

menu