Drenthe krijgt steeds meer vaccins. Vierde locatie van GGD Drenthe opent 14 mei in Meppel. 'De laatste witte vlek is opgevuld'

Aan de Eekhorstweg, naast de gemeentewerf, wordt op vrijdag 14 mei de vaccinatielocatie in Meppel geopend. Foto: Daan Prest

Inwoners van Meppel en omstreken kunnen zich vanaf vrijdag 14 mei laten vaccineren bij de vierde locatie van GGD Drenthe.

Op de locatie aan de Eekhorstweg - gelegen naast de gemeentewerf - gaat de GGD prikken met het Moderna-vaccin zetten.

,,Dit vaccin lijkt erg op het vaccin van BionTech/Pfizer en is eveneens een zogenoemd mRNA-vaccin. Door in Meppel voorlopig alleen maar Moderna te gebruiken wordt de logistiek een stuk eenvoudiger”, zegt manager Marjon Feenstra van GGD Drenthe.

‘De laatste witte vlek in Drenthe opgevuld’

Aanvankelijk meldde de gemeente Meppel dat eind april al zou worden begonnen met het vaccineren in Meppel, maar de uiteindelijke datum van het zetten van de eerste prik had te maken met de aanvoer van meer vaccins. Die stroomversnelling is inmiddels het geval.

,,We zij blij dat we steeds meer vaccins krijgen, zodat we dit vierde centrum kunnen openen. Door de medewerking van de gemeente Meppel hebben we hier nu een hele goede locatie en is de laatste witte vlek in Drenthe opgevuld.”

De locatie aan de Eekhorstweg 16 ligt naast de gemeentewerf. De testlocatie in Meppel ligt iets verderop.

Nieuws

menu