Drentse Fiets4daagse gaat dinsdag van start in de hitte. De organisatie probeert de deelnemers voor te bereiden

Deelnemers aan de Drentse Fiets4daagse tijdens een koelere editie in 2019 Foto: FRENS JANSEN

De Drentse Fiets4daagse gaat deze week in de hitte van start. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers de dagen goed doorkomen heeft de organisatie van de Fiets4daagse adviezen voor het warme weer uitgedragen.

Met name op de eerste dag van de Drentse Fiets4daagse worden er hoge temperaturen verwacht. Dinsdag kan de temperatuur oplopen tot wel 37 graden. Het evenement gaat door zonder aanpassingen. Wel staan er op de website van de Fiets4daagse een aantal adviezen die de deelnemers door de warme dagen moeten loodsen.

Zo wordt er aangeraden om op tijd te beginnen met fietsen. Er kan vanaf 8.00 uur gefietst worden. Daarnaast moeten de deelnemers voldoende water meenemen en hartig eten om uitdroging of flauwvallen te voorkomen. Ook moet er gedurende de dag voldoende zonnebrand gesmeerd worden.

Laat de hond thuis

Deelnemers aan de Fiets4daagse nemen hun hond graag mee op de dagelijkse fietstochten. De organisatie benadrukt dat fietsende hondeneigenaren goed na moeten denken of ze hun huisdier mee willen nemen. Het wegdek kan met zulke hoge temperaturen namelijk te heet worden voor de poten van de honden.

Als laatste wijst de organisatie erop dat veel van de fietsroutes door het bos gaan of langs wegen met veel bomen langs de kant. Dit moet voor enige verkoeling zorgen.

Nieuws

menu