Droogbedtraining verhuist van het oude ziekenhuis in Meppel naar Heerde

Illustratie: Archief DvhN

Met de verhuizing van Isala Meppel verdwijnt het Droogbed- en bekkencentrum uit Meppel. Kinderen en jongvolwassenen kunnen vanaf nu terecht in het Kindercontinentie centrum (KICC) in de polikliniek in Heerde en de Imminkhoeve in Lemele.

De zorg voor kinderen en jongvolwassenen met continentieproblemen is een samenwerking tussen de kinderartsen en de urologen van Isala.

In de polikliniek in Heerde zijn vanaf nu de gesprekken, onderzoeken, trainingen voor incontinentie overdag en de intake voor de droogbedtraining. Isala is de enige in Nederland die deze training aanbiedt.

Tijdens de driedaagse training verblijven de deelnemers in een vakantiehuis van de Imminkhoeve in Lemele. Dat is een vakantie-accommodatie voor zorg op maat. Onlangs was de eerste training en de reacties van de deelnemers waren positief. Zij gaven aan zich ontspannen te voelen op de Imminkhoeve en dat heeft een positief effect op de behandeling. Maar liefst zestig procent van de deelnemers is na de driedaagse training van hun probleem verlost.

Nieuws

menu