Drukkerijmuseum Meppel stoft nieuwe expositie af. 'We overleven door steun van gemeente, provincie en trouwe vrijwilligers'

Musea hebben de deuren al geruime tijd gesloten. Dat geldt ook voor het Drukkerijmuseum in Meppel. Het kostte het museum zo’n 7000 bezoekers in het afgelopen coronajaar. Maar bestuur en vrijwilligers zitten niet bij de pakken neer. Ze zijn momenteel drukdoende met de opbouw van een nieuwe expositie.

Stein van Ittersum toont een bevrijdingsrok.

Stein van Ittersum toont een bevrijdingsrok.

Her en der liggen klusmaterialen, er staan informatieborden klaar om opgehangen te worden. Lege vitrines sieren de tweede verdieping van het museum. Strepen gele tape zijn nog op de ruiten van de glazen kasten geplakt. Het Drukkerijmuseum heeft deze vitrines gekregen van het Drents Museum in Assen. Ze moesten nog passend worden gemaakt. Een hele klus, maar het is gelukt. Nu staan ze klaar om gevuld te worden met bijzondere schatten uit de Tweede Wereldoorlog. Een bevrijdingsrok wordt liefdevol neergelegd, het laatste exemplaar van de Meppeler Courant voordat drukken verboden werd (uitgever Boom wilde niet meewerken met de Duitsers, waarop de drukpers werd stilgelegd) ligt zorgvuldig weggeborgen in een vitrine. Het eerste exemplaar van na de oorlog trouwens ook.

Boeiend inkijkje

Nieuws

menu