Drukkerijmuseum Meppel zoekt poëziealbums voor nieuwe expositie

Poëziealbums in Drukkerijmuseum Meppel. Aangeleverde foto

Het Drukkerijmuseum Meppel heeft er een nieuwe expositie bij. Vanaf 29 september opent een expositie over poëziealbums en vriendenboekjes uit deze omgeving. Het museum is nog hard op zoek naar meer poëziealbums. Duik dus je oude album op en schrijf er een leuk berichtje bij, zodat deze unieke tentoonstelling met veel poëziealbums van start kan gaan.

Naast de ingeleverde poëziealbums wordt ook een aantal originele alba amicorum tentoongesteld, die de geschiedenis van de ‘vriendenboeken’ laten zien. De alba amicorum , Latijn voor vriendenboeken, zijn in bruikleen van het stadsmuseum Deventer. Deze oude boekjes werden vaak op studiereizen meegenomen, waarin vrienden, studiegenoten, professoren en andere kennissen hun naam konden achterlaten.

Het drukkerijmuseum is dus nog druk bezig om meer poëziealbums te verzamelen voor de expositie. Alle albums zullen veilig in vitrines worden gelegd. Handig is om gegevens en telefoonnummer bij het inleveren achter te laten. De albums kunnen ingeleverd worden bij het Drukkerijmuseum, aan de Kleine Oever 11, op dinsdag 20 september tussen 13.00 en 17.00 uur. De expositie opent op 29 september, dus de poëziealbums moeten voor die datum in ieder geval ingeleverd zijn. De expositie is te zien tot en met 23 december.

Nieuws

menu