Duizenden euro’s aan parfums weggenomen bij inbraak drogisterij Havelte. Eigenaar Veenstra: ‘De schrik zit er goed in’

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij DA Drogisterij & Parfumerie Margo in Havelte. Volgens eigenaar Margo Veenstra hebben de daders voor ruim 10.000 euro aan parfum buitgemaakt.

Duizenden euro’s aan parfums weggenomen bij inbraak drogisterij Havelte

Duizenden euro’s aan parfums weggenomen bij inbraak drogisterij Havelte Foto: Piet Bosma

Al vijftien jaar is Veenstra eigenaar van de winkel aan de Egginklaan. Zij denkt dat het om een gerichte inbraak gaat. „De mannen wisten precies waar ze moesten zijn. Op de camerabeelden is dit goed te zien. Ze forceren de deur en lopen in één rechte lijn naar de parfumerie-afdeling. Ze hebben hun tassen volgestopt en stonden binnen een paar minuten weer buiten. Toen de politie aankwam, waren de daders al gevlucht”, vertelt ze.

Meerdere inbraakmeldingen

Afgelopen week kwamen er meerdere inbraakmeldingen binnen bij de politie. Bij vier DA-winkels werd er in de nacht op verschillende tijdstippen ingebroken. Zo is er in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken bij de drogisterij in Vlagtwedde. Hierbij zijn sieraden en parfums buitgemaakt. „De schade lijkt groter te zijn dan de buit’’, meldt de drogisterij op haar socialemediakanaal.

Ook bij de DA Drogisterij & Parfumerie Bourquin in Wijhe was het bijna raak. Het was even schrikken toen Jet Bourquin donderdagochtend bij haar winkel aankwam: de deur was geforceerd. „De daders hebben gelukkig niets meegenomen. Blijkbaar zijn ze geschrokken van het alarm en zijn ervandoor gegaan. Inmiddels heb ik een extra slot aan de deur bevestigd. De politie neemt de zaak zeer serieus en geeft het een hoge prioriteit’’, zegt Bourquin.

Of er een verband is tussen de daders is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart en heeft haar socialemediakanalen ingezet om in contact te komen met eventuele getuigen.