Dutch Climate Systems uit Meppel wint Greenchoice Award 2020

Foto: Duurzame Dinsdag

Het bedrijf Dutch Climate Systems (DCS) uit Meppel heeft dinsdagmiddag de Greenchoice Award 2020 gewonnen. De Meppelers bemachtigden de eerste plek met hun IceCube: een duurzame airco die 80 procent energie bespaart.

Volgens de jury onderscheidt de airco van DMS zich door het gebruik van water als natuurlijk koelmiddel. De meeste airco’s maken namelijk gebruik van fluorkoolwaterstof. ‘Dit leidt niet alleen tot energieverspilling, maar heeft ook rampzalige gevolgen voor het klimaat,’ stelt de jury. ‘De IceCube is een fenomenale vinding, ook omdat door corona het belang van goede ventilatie extra onder de aandacht is gekomen.’

De prijs werd uitgereikt tijdens Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Nieuws

menu