Dutch Climate Systems uit Meppel wint innovatieprijs met energiezuinige en milieuvriendelijke airco

Dutch Climate Systems is gevestigd aan de Zomerdijk in Meppel. Foto: Google Streetview

Dutch Climate Systems, een techbedrijf uit Meppel, heeft een innovatieprijs van de Regio Zwolle gewonnen. De prijs heeft het bedrijf gewonnen met een airconditioner.

Het Meppeler bedrijf is het brein achter de ‘Icecube’, een energiezuinige en milieuvriendelijke airconditioner die koeling en ventilatie levert. „Dutch Climate Systems heeft een unieke innovatie die duurzaam en marktrijp is”, vertelt juryvoorzitter Joram Maan.

„We hebben hard gewerkt om dit punt te bereiken en het is prachtig om dan deze erkenning te krijgen”, reageert Arthur van der Lee namens het Meppeler bedrijf, op het winnen van de XIC Innovation Award. Dutch Climate Systems is gevestigd aan de Zomerdijk.

Energiezuinige airco

De airco van Dutch Climate System koelt door middel van een systeem dat zorgt voor waterverdamping in combinatie met luchtdroging. De Icecube is gemaakt van gerecycled kunststof en is volledig modulair. De airco moet 80 procent energiezuiniger zijn.

Arthur: „Cooling the planet, dat is de drijfveer achter onze innovatie. Traditionele airconditioning is de nummer één oorzaak van de klimaatverandering. Met de Icecube laten we zien dat airconditioners ook geschikt kunnen zijn voor een duurzame toekomst.”

Met de prijs daagt Regio Zwolle ondernemers uit om te innoveren.

Nieuws

menu