Dwangsom van 10.000 euro dreigt voor BijJans in Meppel. 'Wij willen graag gastvrij zijn. Nu word je plotseling geremd'

De kantine van tennisvereniging MTLC, die gerund wordt door Harold en Ruerdtsje Jans van BijJans, hangt een dwangsom van 10.000 euro boven het hoofd als de deuren voortaan niet om 23.00 uur worden gesloten. Omwonenden hebben geklaagd bij de gemeente over geluidsoverlast en parkeerproblemen.

Ruerdtsje en Harold Jans poseren samen met hun hond Beike in het Racket Centrum Meppel, met achter hen de splinternieuwe padelbanen. In het laagdrempelige clubhuis 'Bij Jans' staat het huiskameridee voorop.

Ruerdtsje en Harold Jans poseren samen met hun hond Beike in het Racket Centrum Meppel, met achter hen de splinternieuwe padelbanen. In het laagdrempelige clubhuis 'Bij Jans' staat het huiskameridee voorop. Foto: Daan Prest

Bij de club worden alle wedstrijden om 22.45 uur stopgezet. Om 23.00 uur moet de kantine dicht zijn. Zo niet; dan wacht er dus een dwangsom van 10.000 euro. „Dit is echt heel vervelend. Wij willen graag gastvrij zijn. Nu word je plotseling geremd”, zegt eigenaar Harold Jans van BijJans.